L'Ajuntament de Girona estudia pavimentar el terra de la plaça Poeta Marquina

Els veïns de la zona s'han queixat al consistori que milers d'aus continuen habitant els plataners d'aquesta plaça

"Dos o tres vegades a l'any ens trobem amb aquesta problemàtica", ha explicat el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega. Segons el regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, els consistori ha rebut diverses queixes dels veïns de la plaça Poeta Marquina sobre les males olors que provoquen les defecacions d'estornells.

"Actualment hi ha un sistema d'ultrasons i polvoritzem amb eucaliptus els arbres, un producte que fa marxar els estornells, perquè aquestes aus no retornin però no aconseguim treure-les del tot", ha assegurat Fàbrega. Segons el tinent d'alcalde, el consistori ha intensificat els serveis de neteja però l'inconvenient és que el terra de la plaça Poeta Marquina és de sauló i costa molt de treure totes les defecacions.

"No hi ha cap projecte ferm però cal arreglar-ho el més aviat millor perquè els veïns pateixen les conseqüències i tot i ser molt estoics es tracta d'un problema d'higiene", ha ressaltat Fàbrega. El tinent d'alcalde ha detallat que el consistori té sobre la taula diversos projectes i opcions. Una d'elles és treure tots els plàtans de la plaça, una operació "molt problemàtica" segons Fàbrega perquè es tracta de la imatge d'aquesta zona. "Un altra idea seria posar un terra més dur, de rajola, que es pogués netejar millor, preservaríem els arbres i la zona estaria neta", ha ressaltat.

Fàbrega ha explicat que últimament s'han adonat que els estornells s'han focalitzat en determinades localitzacions de la plaça i que, tots els sistemes utilitzant tals com aus rapinyaires, sorolls o làsers només han aconseguit fer fora a una part de les aus. "Continuen vivint en aquesta zona milers d'estornells i aquest és un problema que no pot continuar", ha conclòs Fàbrega.