Una subhasta d'art recull 27.650 euros pels afectats del #FocEmpordà

Una cinquantena d'artistes han ofert les seves obres gratuïtament per aquesta causa

Tots els diners recollits es lliuraran al Consell Comarcal de l'Alt Empordà que té previst realitzar projectes de reforestació amb espècies autòctones de la zona, crear franges perimetrals al voltant dels municipis cremats, netejar els abocadors incontrolats que es van trobar a la zona cremada i promoure projectes de prevenció per minimitzar els danys en cas de futurs incendis. Tota una sèrie de projectes que es poden trobar a la pàgina web de l'entitat #FocEmpordà. "Hi ha una taula tècnica amb professionals de diversos sectors com el Consell Comarcal, el Departament d'Agricultura o especialistes forestals que analitzen els projectes", ha explicat el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavier Sanllehí.

La subhasta, que ha començat amb retràs, ha comptat amb l'assistència d'unes 150 persones que han volgut ajudar als damnificats d'aquest gran incendi que va calcinar unes 13.000 hectàrees.

Els artistes han lliurat les obres gratuïtament

L'acte ha comptat amb 50 obres - aquarel·les, olis, fotografies, escultures de terracota o de bronze- de cinquanta artistes diferents de renom internacional tals com Bolaños, Josep Beulas, Ció Abellí, Modest Cuixart, Colldecarrera, Huedo o Antoni Pitxot, entre molts d'altres. La venda de totes les obres ha permés arribar a recollir més de 27.000 euros, una xifra "molt notable", tal i com ha detallat el director de la galeria El Claustre, Marià Mascort.

"Hem patit una desgràcia molt gran i davant les adversitats és quan veiem com molta gent s'estima l'Empordà i vol ajudar", ha ressaltat Sanllehí. El president ha ressaltat que el territori empordanès és reconegut per la seva vinculació amb el món de la cultura i per ser un "dels bressols" de pintors de gran prestigi.

Segons ha explicat Sanllehí, la idea d'aquesta subhasta benèfica va sorgir de la galeria El Claustre. "Quan vam veure què havia succeït vam pensar que teníem que fer alguna cosa, no ens podíem quedar de braços creuats i nosaltres ens sentim molt empordanesos", ha destacat Mascort.

Tots els artistes que han participat en aquesta subhasta han lliurat les obres de manera totalment gratuïta. L'esdeveniment s'ha organitzat de tal manera que totes les obres sortien amb un preu de 100 euros i els interessats podien anar pujant de cinquanta en cinquanta euros fins arribar a 500 i, a partir d'aquí, es pujava per 100 euros. En Pere García ha estat un dels assistents que més obres s'ha emportat cap a casa. "Volíem participar perquè pensem que és una gran oportunitat, m'agradaria saber que si jo em trobo en aquesta situació hi haurà altra gent que m'ajudi", ha comentat.

La subhasta també ha comptat amb una obra única de l'artista Ció Abellí, que s'ha venut per 500 euros, anomenada 'Esperança'. La peca, una escultura de terracota, s'inspira en els focs i representa el foc i com la vida sorgeix de nou entremig de les flames. L'artista va crear aquesta obra especialment per aquesta ocasió.

Un quadre del pintor Antoni Pitxot ha estat la peça que s'ha venut per un preu més alt, 3.600 euros seguida d'un quadre de Lluís Roura.