Salut alerta d'un augment en la incidència de casos a Olot

És el municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més elevat

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat avui de relleu les males dades que es registren a la ciutat d'Olot (Garrotxa) on la incidència de la covid-19 queda de manifest al registrar el risc de rebrot més elevat de Catalunya amb 1.292 punts. N'ha fet referència aquest migdia el coordinador de la unitat de seguiment de la covid a Catalunya, Jacobo Mendioroz, assenyalant que "la majoria de les regions estan baixant (la velocitat de contagi), però encara no acaben de posar-se per sota d'1 a les Terres de l'Ebre, a Barcelona i a l'Alt Pirineu”. També ha recalcat que “hi ha un augment d'incidència (risc de rebrot) a la Vall d'Aran, a Olot i a algunes zones del Montsià”.

A més d'Olot, un altre població gironina que presenta una elevada incidència és Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), que registra la tercera dada més elevada de tot Catalunya amb un risc de rebrot de 1.015 punts. Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que tot i que “milloren els indicadors epidemiològics” en general al país, “la pressió assistencial continua altíssima i seguirà creixent els propers dies, tant pel que fa al nombre de persones que ingressen als hospitals, com als ingressos en llits de crítics a les UCI”.

Davant d’aquesta situació, ha insistit en demanar a la ciutadania que “continuï rebaixant al màxim la interacció social. Hem de continuar treballant perquè la corba segueixi baixant” i ha augurat que les dues properes setmanes continuaran sent complicades als centres d’atenció primària i als hospitals.