Rull (CDC): 'L'estat espanyol ha renunciat a ser l'estat dels catalans'

El secretari d'organització de Convergència creu que l'Estat està dirigint una ofensiva política i econòmica contra el territori català

Segons Rull, l'actual obsessió de CiU és buscar una via perquè es catalans es puguin expressar i ha lamentat que l'Estat es negui a deixar decidir el futur de Catalunya als seus ciutadans. "Per tot això Catalunya necessita construir el seu propi estat", ha afirmat. El diputat ha ressaltat que l'actual moviment de força de la societat "no havia tingut mai, fins ara, el recolzament polític" i ha assegurat que "guanyarem si tenim resistència, si anem units i si estem tots amb el president Mas".

D'altra banda, el president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, ha assegurat que la "vida dels catalans ha canviat a millor des de fa una setmana" i ha ressaltat que "serem corresponsables i coprotagonistes de l'èxit". Tot i això Vila ha alertat que per aconseguir-ho cal "pensar amb el cap i no amb el cor" i sumar "més gent al projecte comú". Una crida que també ha realitzat el president local de CDC a Olot, Joan Reixach, que ha mostrat el seu recolzament amb les decisions del Govern i del president Mas.