Dos agents secrets de la Policia Nacional increpen a un grup d'independentistes

Els homes van entrar ahir al Casal Independentista El Forn de Girona i van encarar-se amb diversos clients

Tot seguit i davant l'actitud d'ambdós agents, els responsables del Casal van exigir-los que sortissin del local. Els homes, després de continuar provocant a la resta de clients, van abandonar el Casal no sense abans causar desperfectes a l'interior del lavabo.

Des del Casal Independentista El Forn i Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, consideren que el que va succeir ahir a la nit és, "a part d’una provocació evident, un fet molt greu" per diversos motius. En primer lloc, "perquè demostra allò que fa temps que venim denunciant, que és l’existència de fitxers policials il·legals en què els cossos policials mantenen informació actualitzada de persones compromeses socialment i nacional sense cap més raó que la vigilància política". I en segon lloc, "perquè els fets demostren la permissivitat dels agents de la policia nacional espanyola, cos residual al Principat de Catalunya, per actuar, intimidar i vexar persones que viuen a les nostres viles i ciutats", han explicat.  

En aquest sentit, El Forn i Alerta Solidària reclamen a la Delegació del Govern (Mossos d’Esquadra) i a l’Ajuntament (Policia Local) que iniciïn una investigació perquè s’aclareixin els fets i s’identifiquin i se sancionin els dos policies autors dels fets. A més a més, exigeixen a l’Ajuntament de Girona que faci les actuacions pertinents per evitar que uns fets "tant greus com la intimidació de diversos ciutadans per part de la policia tornin a passar a la ciutat". Així mateix, vist el comportament d’aquest cos, "demanen al govern municipal que deixi de convidar a la Policia Nacional espanyola a qualsevol acte públic i que iniciï els contactes i les negociacions per aconseguir el desmantellament d’aquest cos a la ciutat. Una actuació lògica en qualsevol procés d’independència com el que estem vivint", han reblat.