El confinament municipal buida la Fageda d'en Jordà i deixa una imatge insòlita

Els Mossos reforcen els controls als voltants dels parcs naturals

L'aparcament de Can Serra a la Fageda d'en Jordà presenta una imatge que feia temps que no es veia. Completament buit de cotxes i amb prou feines una desena de veïns de Santa Pau passejant per la zona. Una situació "estranya" tal i com reconeix l'alcalde del municipi, Josep Companys. "No és agradable veure la Fageda sense ningú", assenyala el batlle que, això sí, espera que quan estigui permesa de nou la mobilitat, "no es torni a la sobreocupació" que ha denunciat altres vegades.

Per això, Companys aposta per "trobar un equilibri" que sigui "sostenible". "Crec que és una qüestió de país i ens hem de replantejar la massificació que pateix a vegades el turisme de proximitat", assenyala.

En aquest sentit, l'alcalde de Santa Pau explica que un "bon exemple" va ser quan es va produir el confinament de cap de setmana. Això va fer créixer el nombre de visitants de dilluns a dijous. "Això està bé. Hem d'intentar esponjar el nombre de cotxes. No podem anar tots a passejar per la Fageda dissabte de vuit a onze del matí, perquè no hi cabem. Hi ha moltes alternatives", concreta.

Els veïns, agraïts

El confinament municipal afavoreix, de retruc, els veïns que habitualment no passejaven per aquest espai natural per la quantitat de visitants. És el cas d'en Manel Trasserres que reconeix que el sorprèn veure la fageda sense aglomeracions. "A mi m'agrada anar a la muntanya amb tranquil·litat i la veritat és que ara puc. M'agradaria que això seguís així, però sense pandèmia", assenyala.

I és que durant tot el matí amb prou feines s'ha vist gent pels senders que recorren l'espai. Al migdia els Mossos d'Esquadra s'han acostat als aparcaments per tal de comprovar que no hi havia cotxes que s'havien saltat les restriccions.

Control a Bracons

Durant tot el matí la policia ha estat fent controls a les zones d'accés als parcs naturals. Un d'ells s'ha fet a la rotonda que hi ha a la sortida del túnel de Bracons en direcció a Olot, una carretera freqüentada per conductors que venen de Barcelona i l'àrea metropolitana.

Malgrat que han anat aturant amb freqüència, la gran majoria dels conductors que s'han aturat, o bé anaven a treballar o bé tenien una excusa que els habilitava per seguir circulant.