Els Mossos d'Esquadra investiguen el maltractament d'una gossa a Olot

En un vídeo es veu un home llançant l'animal a l'aire i colpejant-lo

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per un cas de maltractament d'una gossa a Olot (Garrotxa). Els fets es van gravar en un vídeo que ha corregut per les xarxes socials i que han difós diverses organitzacions animalistes com PACMA o AnimaNaturalis.

En ell, s'hi veu un home al pati d'una casa traient l'animal d'una caseta, llençant-lo a l'aire i ventant-li cops de peu. Des d'AnimaNaturalis asseguraven aquest divendres al matí en una piulada que estaven treballant en la denúncia del cas perquè l'agressor rebi "la pena més alta" i que no permetrien el maltractament a l'animal, de nom Laska. En resposta a la mateixa piulada, els Mossos han anunciat ho estan investigant per intentar identificar l'autor i aclarir els fets.

El cas que ara s'està investigant va començar amb la desaparició de la gossa. Segons explica l'Associació Protectora d'Animals de la Garrotxa Terra Viva, el seu propietari va penjar cartells amb el seu telèfon assegurant que li havien robat l'animal al barri de Sant Roc d'Olot. Poc després, l'animal va aparèixer i la protectora el va tornar al seu propietari. El que no sabien, però, era que el desenllaç de la història seria diferent del que esperaven. Així ho expliquen en un escrit que han penjat al Facebook. "Aquest matí s'ha retornat la gossa sense tenir absolutament cap coneixement dels maltractaments que patia", asseguren.

"Si ho haguéssim sabut, legalment l'hauríem d'haver retornat, però ho hauríem lluitat i hi hauríem posat resistència", afegeixen. En aquest sentit, diuen que es van assabentar dels fets per la publicació del vídeo i que els han posat en coneixement del Consell Comarcal i els Mossos d'Esquadra.

"Estem consternats i ens sentim impotents de no poder fer més. És una vergonya que aquests fets segueixin passat i que els animals estiguin tant desprotegits", insisteixen.