Figueres allibera de diverses taxes els negocis tancats per les restriccions aquest trimestre

Es tracta de l'impost d'ocupació de via pública i la recollida d'escombraries

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) no cobrarà la taxa d’ocupació de via pública als bars i restaurants durant el primer trimestre de 2021. Així mateix, el consistori tampoc cobrarà la taxa d’escombraries als negocis que han vist afectada la seva activitat per les restriccions decretades per la Generalitat per frenar els contagis de la covid-19. L’alcaldessa ja ha signat el decret per suspendre aquest cobrament.

El consistori tampoc recaptarà la taxa d’ocupació de via pública dels paradistes del mercat de la roba durant el primer trimestre d’aquest any.

Aquestes mesures se sumen a les que ja ha pres el consistori per donar suport als sectors més afectats per la pandèmia i que han vist que s’ha tancat o restringit la seva activitat. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que “en  moments complicats l’Ajuntament ha de ser sensible i estar al costat dels negocis de la ciutat. És imprescindible posar totes les facilitats i totes les ajudes al sector del comerç, de l’hostaleria i de tots els establiments o negocis per tal que puguin tirar endavant i per tal de reactivar l’economia de la ciutat. Ho estem fent des del març. El cost de la pandèmia a les arques municipals ha estat de 5 milions d’euros”