El brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot ja s'ha cobrat nou morts i 92 contagiats

Del total 51 són residents

El balanç a dia d'avui del brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot (Garrotxa) és de nou morts i 92 infectats. D'aquests, 51 són pacients del centre –dels 87 que tenia- i quatre han necessitat ingrés hospitalari. Pel que fa als treballadors, n'hi ha hagut 41 de positius, tres dels quals ja han superat la malaltia.

El primer dels contagis es va detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu i es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus. En aquest primer cribratge es van registrar inicialment 17 residents positius i 5 treballadors més.

Progressivament, es van detectar nous contagis entre usuaris i professionals. Aquest dimarts es va activar un nou cribratge entre els que fins ara eren negatius, que ha fet aflorar sis positius més: quatre residents i dos professionals. La xifra, però, podria augmentar perquè s'està a l'espera d'alguns resultats.

La residència està sectoritzada i els usuaris positius de Covid-19 han estat traslladats a la segona planta, reservada com a zona vermella, mentre que els seus contactes estrets es troben en quarantena en una altra planta habilitada com a zona groga.

Per tal de poder començar el procés de desaïllament dels primers usuaris positius, a partir d'aquest dijous es faran testos ELISA gradualment per determinar el seu estat immunològic i saber si han superat la malaltia.