Un brot de covid-19 a la residència Les Forques de Vilafant deixa 12 morts i 85 contagiats

Pràcticament tots els usuaris han donat positiu i 24 professionals s'han infectat

Un brot a la residència geriàtrica Les Forques de Vilafant (Alt Empordà) registra 12 morts i 85 contagiats per coronavirus. La majoria dels infectats són residents: 61 dels 67 que hi havia al centre. Pel que fa als treballadors, ha afectat 24 professionals, quatre dels quals ja s'han recuperat. Segons Salut, el centre es troba en procés de desaïllament i, en aquests moments, 28 usuaris s'han recuperat, tot i que encara n'hi ha 21 de positius.

D'aquests 14 estan al centre i set més ingressats a l'hospital. El brot es va detectar el 2 de gener en un cribratge rutinari als treballadors de la residència. El centre va activar els protocols i un cribratge massiu que, inicialment, va detectar set positius: sis usuaris i un professional. Progressivament, van anar apareixent nous contagis en residents i treballadors, que van començar a manifestar símptomes. En un segon cribratge al cap d'un dies, van aflorar 33 usuaris i 16 professionals més.

La setmana passada es va activar el procés de desaïllament dels primers residents contagiats, que en els últims tres dies havien deixat de presentar símptomes. Està previst que la setmana que ve es facin testos ELISA a la resta de residents per determinar el seu estat immunològic.