El càmping Empordà de l'Estartit rep el premi de millor càmping familiar d'Europa

Un altre establiment de Sant Pere Pescador ha quedat finalista en la mateixa categoria

Els càmpings gironins viuen un moment dolç i la mostra és el llarg nombre de reconeixements internacionals que reben en els últims anys. L'últim en rebre'n un ha estat el càmping Empordà de l'Estartit (Baix Empordà), que enguany ha rebut el premi com a millor càmping familiar d'Europa.

Es tracta d'uns premis que dona la Royal Dutch Touring Club (ANWB) cada any. Hi ha quatre categories diferents, entre elles la de millor càmping familiar que ha guanyat l'establiment gironí. Aquesta associació holandesa és l'entitat de campistes més gran de tot Europa, amb més de 4,5 milions de famílies associades. Per donar els premis l'ANWB demana als usuaris que votin pel millor càmping per cada una de les categories.

En el cas del càmping de l'Empordà és un establiment petit que està a un quilòmetre de l'Estartit i té 260 parcel·les i 9 allotjaments. A més hi ha una piscina per a adults i una altra per a infants. Des dels últims anys s'han especialitzat en turisme familiar i per això ofereixen un gran nombre d'activitats pensades sobretot pels més petits.

Aquest dilluns s'ha fet la gala per entregar els premis, que ha estat virtual a causa de la pandèmia. En aquesta cerimònia també s'ha anunciat que el càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), ha quedat finalista en la mateixa categoria de millor càmping familiar.

A més, s'ha reconegut set càmpings gironins a la guia de TopCamping, que equival a la categoria de cinc estrelles dels hotels. Es tracta dels càmpings de Les Medes de l'Estartit (Baix Empordà), La Ballena Alegre, Las Dunas, l'Àmfora i l'Aquarius de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), la Sandaya Cypsela Resort de Pals (Baix Empordà) i la Laguna de Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Els TopCamping es basen en l’opinió dels inspectors dels països d’origen i el reconeixement queda reflectit en la guia de càmpings que edita la ANWB, que és un referent molt important per als campistes holandesos.