El govern de Girona diu que podria perdre inversions milionaries si Guanyem i el PSC els donen l'esquena

Madrenas els acusa de "no voler el bé" per a la ciutat

L'equip de govern municipal de Girona ha presentat inversions per valor de 13 milions d'euros (MEUR). Ho ha fet, però, sense tenir els suports necessaris en el proper ple de dilluns. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que es tracta d'unes inversions "inaudites" i ha carregat contra Guanyem i el PSC que han fet saber al govern municipal a través de WhatsApp que hi votaran en contra.

En aquest sentit, Madrenas ha assenyalat que "seran els responsables de perdre 7 MEUR" si es confirma el no dels dos partits mentre que no ha aclarit el sentit del vot de Ciutadans. El vicealcalde, Quim Ayats, ha demanat "responsabilitat" als dos grups i ha destacat inversions en habitatge de 2,5 MEUR o 1,2 en asfaltatge de carrers.

L'alcaldessa ha carregat contra els dos partits a qui acusa de fer "electoralisme" i ha explicat que si no han anunciat abans les inversions ha estat perquè volien evitar que es pogués entendre "en clau partidista". Per això, Madrenas, acompanyada del vicealcalde, Quim Ayats, ha lamentat "la pinça" que fan Guanyem i el PSC a l'oposició.

"Quan els hi vam presentar ens van insinuar que no ho diguéssim públicament i ho hem respectat, però ahir a través d'un missatge de text ens van dir que votaran en contra de totes les inversions, fins i tot les proposades que havien aportat ells. És inexplicable", ha assenyalat Madrenas.

2,5 MEUR en habitatge i 1,2 en asfaltatge

Entre les partides més quantioses destaquen els 2,5 MEUR previstos en habitatge. Ayats ha explicat que la majoria d'aquests diners aniran destinats a comprar pisos per posar a lloguer social. "És una de les prioritats i la veritat és que aquesta partida és especialment important", assenyala.

A més, també s'ha reservat 1,2 milions a l'asfaltatge de carrers i carreteres de la ciutat. Ayats també ha posat en valor els 350.000 euros que es volen invertir en la comissaria de Santa Eugènia "per la millora de la seguretat del barri i la ciutat". En l'aspecte de les inversions en espai públic, la proposta d'inversions contempla 1,1 MEUR a l'enllumenat o 250.000 euros a projectes urbanístics.

Cultura i educació

Ayats i Madrenas han volgut posar l'accent en els diners previstos en educació, on es volen destinar entre d'altres, tres partides a la renovació de finestres de diverses escoles com la Dalmau Carles, la Verd o la de Taialà, així com una de 100.000 euros a la compra de material pels diferents centres educatius de la ciutat.

En Cultura, àrea de la que Ayats és regidor, destaquen els 250.000 euros d'inversió previstos en el cinema Modern en dues fases, els 50.000 del projecte de la Casa Cultura. En total la xifra entre totes les àrees s'enfila als 13.219.909 milions d'euros.

No concreta si Ciutadans hi votarà a favor

La realitat, però, és que aquestes inversions poden tirar endavant encara que PSC i Guanyem hi votin en contra. Si els dos regidors de Ciutadans s'abstenen o voten a favor la proposta pot tirar endavant. Amb tot, Madrenas deixa clar que "no pot recaure sobre el grup més minoritari" el fet que s'aprovi.

En qualsevol cas, l'alcaldessa no ha volgut concretar si havien arribat a un acord o no amb el partit taronja i fa "responsables" a PSC i Guanyem si no tiren endavant. Madrenas ha recordat que aquest nivell de despesa en inversió només es permet aquest any i de "manera excepcional". A més, assenyala que si es vota en contra ara es poden perdre fins a 7 MEUR per a la ciutat.

Per tot plegat, tant Madrenas com Ayats han demanat a PSC i Guanyem que "rectifiquin" i que donin suport a la proposta d'inversió que, remarca, no va lligada als pressupostos.