El brot de coronavirus a l'hospital d'Olot ja afecta 28 persones, 17 de les quals pacients

Vuit dels pacients continuen ingressats

El brot de coronavirus a l'hospital d'Olot afecta 28 persones, 17 dels quals són pacients i 11 professionals. El brot es va detectar a principis de gener a la unitat covid del centre amb deu pacients infectats i tres facultatius.

Tal i com estableixen els protocols es van repetir periòdicament les proves PCR als pacients ingressats així com als professionals. Amb dades globals, el centre té 20 pacients ingressats per coronavirus, vuit dels quals detectats en el brot. Pel que fa als treballadors, n'hi ha 15, 11 dels quals detectats en el brot. L'hospital manté suspeses totes les visites de familiars a la unitats d'hospitalització i també al sociosanitari fins a nou avís i ha habilitat tota la unitat per a pacients covid, amb 32 llits.

D'altra banda, el centre manté establert un circuit de comunicació mitjançant videotrucades per posar en contacte els familiars amb els pacients ingressats.

Des de l'inici de la pandèmia, s'han donat 295 altes hospitalàries de pacients amb coronavirus, s'han traslladat 43 pacients a les UCI de referències –l'últim aquest dimarts- i hi ha hagut 61 defuncions a l'hospital –l'última també aquest dimarts-.