La FOEG desconfia que el baixador del TAV a l'aeroport s'acabi materialitzant

La patronal afirma que la licitació és una "bona notícia" que acullen "amb reserves"

La patronal gironina FOEG celebra que el Ministeri de Transports hagi tret a licitació l'estudi del baixador del TAV a l'aeroport de Girona però acull aquest pas endavant en la materialització del projecte "amb reserves". La FOEG remarca que és una infraestructura que han reclamat "reiteradament i des de fa molts anys" perquè és una aposta "estratègica" per al territori.

Tot i això, en un comunicat remarquen que cal prendre l'anunci de la licitació "amb reserves": "L'experiència ens dius que fins que no estigui fet no ens ho hem d'acabar de creure". "Falta que l'estudi no s'eternitzi i que un cop fet no es quedi en un estudi, sinó que s'executi", afegeixen. La patronal FOEG apunta que l'aeroport de Girona té una situació estratègica i que la connexió ferroviària no només seria atractiu per a Catalunya sinó també per al sud de França perquè "estaria només a 30 minuts de Barcelona i es convertiria en el primer aeroport del sud d'Europa connectat a l'alta velocitat".

La patronat exposa que l'anunci del ministeri arriba en un moment de "poques bones notícies" i de dificultat per a l'economia gironina, sobretot pel pes que hi té el turisme. També recorden que l'aeroport ha tancat el 2020 amb una caiguda del 91% en el nombre de passatgers.

"Des de la FOEG vetllarem i treballarem perquè no es quedi en un estudi", conclou el comunicat.