Vox denuncia l'alcaldessa de Figueres a la Junta Electoral per la pancarta de 'Llibertat presos polítics'

La formació d'ultradreta considera que vulnera la "neutralitat" del consistori

Vox Girona ha interposat una denúncia davant de la Junta Electoral Provincial contra l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i "contra tota persona que en resulti responsable" per una pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' a la façana de l'Ajuntament.

En el seu escrit, la formació d'ultradreta demana que es retiri "de manera immediata" i considera que "vulnera clarament la neutralitat" del consistori. Tenint en compte, remarquen, que "aquests símbols en pancartes són expressions de la ideologia de determinats partits polítics i persones que, a més, concorren a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer".

Per tot plegat, consideren que l'Ajuntament infringeix el principi de neutralitat política dels poders polítics, "recollit a l'article 9.3 de la Constitució Espanyola". A més, remarquen que "aquest principi s'ha de garantir i complir per part dels poders públics durant els períodes electorals com el que ens trobem".

El partit s'apunta al carro que va iniciar ahir Ciutadans (Cs) que també va denunciar a cinc ajuntaments gironins pel mateix motiu.