Ciutadans demana a la Junta Electoral la retirada de pancartes a cinc consistoris gironins

Reclamen "neutralitat" de cara a les eleccions del 14-F

Quan encara falten setmanes per a començar la campanya per a les eleccions a la presidència de la Generalitat del 14 de febrer, Ciutadans (Cs) ha demanat a la Junta Electoral de Zona la retirada de les pancartes en favor de la llibertat dels presos polítics.

Els consistoris assenyalats per part del partit de dreta són els de Sarrià de Ter, Palamós, Blanes, Figueres i Castelló d’Empúries, dels quals la formació unionista creu que "incompleixen la resolució que obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral", encara que aquest no ha començat.

Per això, es demana a la Junta Electoral que “obligui els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d’edificis municipals” i que “tant els consistoris com la resta d’administracions garanteixin el compliment del principi de neutralitat”. Des de Ciutadans es reclamen “unes eleccions del 14-F lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part”.