El temporal Filomena deixa Olot amb imatges de postal

Els veïns reconeixen que "no és habitual" i celebren que s'hagi produït en dissabte

Olot s'ha despertat aquest dissabte amb una imatge de postal. Els carrers de la capital de la Garrotxa s'han omplert de neu després de les precipitacions que ha deixat el temporal Filomena aquest dissabte.

Des de primera hora les màquines llevaneu han estat les grans protagonistes, tan a l'autovia A-26 per accedir a Olot, com a dins a la ciutat. I és que molts carrers han quedat impracticables per la nevada que molts veïns reconeixen que "no és habitual".

Unes màquines que no abastaven a poder retirar la neu de molts dels carrers de la capital garrotxina. Això ha complicat la sortida de casa de persones que havien de desplaçar-se per motius diversos.

Molts olotins, en canvi, han aprofitat que era dissabte per anar a fer una volta amb la mainada. És el cas d'en Javi González i la seva filla Enar que explica que han fet ninots de neu i han fet fotografies per immortalitzar el moment. La precipitació, però, no ha sorprès els olotins que estan habituats que de tant en tant nevi, això sí, sense la intensitat d'aquest dissabte.

L'Imma Pujol treballa en una residència de la localitat i recorda que "abans cada any queia fort com avui", però que últimament no havia nevat amb força. "Ens hem despertat amb aquest panorama tan maco i ara ens anem a vacunar de la covid", ressalta.

Pocs problemes a la carretera

Malgrat la intensa nevada que ha caigut a Olot, nord de la Garrotxa, Ripollès i Selva interior, les complicacions a la xarxa viària no han estat importants. I és que llevat del tall de l'eix transversal a la zona de Vilobí d'Onyar i el col·lapse de camions a la Jonquera no s'han produït incidents destacables.

A tall d'anècdota, la borrasca ha permès veure imatges de neu en zones tan poc habituals com Palafrugell (Baix Empordà) o Cadaqués i Port de la Selva (Alt Empordà). On sí ha quallat de manera important la neu ha estat al Monestir de Sant Pere de Rodes, on s'ha tancat l'accés pel risc de glaçades.