Comencen a vacunar contra la covid-19 els professionals del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Avui hi han arribat 975 dosis del vaccí

El Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès) ha rebut aquest dijous al matí 975 dosis de la vacuna contra la covid-19, que ja s'han començat a administrar als professionals de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS). La campanya s'allargarà fins dilluns en aquesta primera ronda de dosis del vaccí.

Els professionals que es vulguin vacunar s'han d'inscriure i el Servei de Prevenció de l'IAS fa una primera tria d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, prioritzant el personal sanitari i no sanitari que té una major exposició al coronavirus, a banda d'altres factors com l'edat. El tret de sortida de la campanya ha tingut una bona acollida i en només un dia s'hi han inscrit prop de 900 professionals.

Durant els propers dies, està previst que comenci la campanya de vacunació dels pacients del Centre Sociosanitari 'La República' i els residents de les dues llar residències del parc, on conviuen persones amb discapacitat intel•lectual greu i un trastorn greu. També es vacunarà a les persones ingressades a la unitat de llarga estada de salut mental.

Els vials es custodien a les neveres del Servei de Farmàcia de l'IAS, ubicat al Santa Caterina, fins al seu consum. El dispositiu de la campanya està organitzat conjuntament per les diferents direccions assistencials i el Servei de Prevenció de l'IAS. Les vacunes administrades queden registrades a l'ECAP, l'estació clínica de l'atenció primària, per tal de garantir la traçabilitat de les vacunes i l'administració de la segona dosi, al cap de 21 dies.