La parada reial de Figueres amb Ses Majestats porta màgia i il·lusió als més petits malgrat la covid-19

Unes 10.000 persones passaran fins a les nou del vespre pel recorregut del Passeig Nou

Molts ajuntaments han optat per transformar les tradicionals cavalcades per adaptar-les a les restriccions de la covid-19. És el cas de Figueres. Des de dilluns i fins aquest dimarts a les nou de la nit, els més petits podran fer el recorregut en sentit únic que s'ha habilitat a la parada Reial amb presència de Ses Majestats al Passeig Nou.

L'espai, per on passaran més de 10.000 persones, ofereix a petits i grans la possibilitat de gaudir de la jornada més màgica de l'any i mantenir viva la il•lusió malgrat la pandèmia. Per això, a banda dels Reis Mags, el seguici compta amb altres personatges com en Fumera, els carboners o els recollidors de xumets.

La regidora de Comerç, Mercats i Festes, Ester Marcos, celebra l'acollida que ha tingut el format d'enguany i diu que molta gent li ha demanat mantenir-lo encara que espera que l'any vinent la cavalcada pugui tornar als carrers de la ciutat.

Les entrades, que es podien adquirir des del dia 2 de gener, s'han exhaurit i es calcula que unes 10.000 persones veuran a Ses Majestats fins a les nou del vespre. Després el seguici reial es retirarà per donar el tret de sortida a la nit més màgica de l'any.

Les restriccions per la covid-19 han obligat els pobles i ciutats a repensar els models tradicionals de cavalcades i molts han optat per reconvertir-les en cavalcades estàtiques. A Figueres, els tres reis han estat acompanyats també per diversos personatges habituals al seguici. Entre ells, en Fumera, els recollidors de xumets o els carboners. També els encarregats del CDR: Centre de Distribució de Regals, que treballen a contrarellotge per arribar a totes les cases.

Un nou format amb bona acceptació

Tot plegat ha permès que els més petits i també els grans hagin pogut gaudir de la màgia i la il·lusió habituals en un dia com la vigília de Reis. La regidora de Comerç, Mercats i Festes, Ester Marcos, celebra l'acollida que ha tingut el format d'enguany i diu que molta gent li ha demanat mantenir-lo encara que espera que l'any vinent la cavalcada pugui tornar als carrers de la ciutat.

De fet, alguns pares celebraven aquesta tarda la reconversió de la cavalcada que, d'alguna manera, permet als petits veure sense aglomeracions al Reis d'Orient i, fins i tot, entregar-los les cartes d'última hora o els xumets. És el cas de la Bel Bufí. "Em sembla molt bé aquest nou format per no perdre la cavalcada. A més, es fa a l'aire lliure, pots veure els diferents personatges i és una manera de seguir la tradició pels nens", afirma.