Comença la vacunació contra la covid entre els professionals del Trueta

Han arribar al centre un total de 975 dosis

El procés de vacunació entre els professionals que treballen a l’Hospital Josep Trueta de Girona ha començat aquesta tarda. Al migdia han arribat al centre hospitalari un total de 975 dosis per ser administrades entre els professionals que treballen al recinte sanitari. Els vials es custodien a les neveres del Servei de Farmàcia fins al seu consum.

Aquesta setmana passada es va fer una formació a professionals d’infermeria del Trueta per tal de poder realitzar la vacunació interna, que s’està organitzant des de la Unitat Bàsica de Prevenció. També es compta amb la col·laboració de l’atenció primària, sobretot pel registre de les vacunes administrades a l’ECAP, l’estació clínica de l’atenció primària, per tal de garantir la traçabilitat de les vacunes i l’administració de la segona dosi, al cap de 21 dies de la primera.

Els professionals a vacunar han d’inscriure’s prèviament donat que el procés és voluntari. A partir d’aquesta inscripció prèvia, des de la UBP es fa una priorització segons d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, i es prioritzarà la vacunació del personal de primera línia en l'atenció a pacients covid, és a dir, es vacunaran primer els professionals dels col·lectius i serveis assistencials que tinguin una major exposició al coronavirus, que tinguin més risc de contagi. Amb tot, es preveu que vagin arribant més vacunes, de manera que tots els qui ho vulguin es podran vacunar.

La vacunació als professionals sanitaris ha estat anunciada aquest migdia des del Departament de Salut i a la Regió Sanitària de Girona s’ha començat pel Trueta, el centre de referència de la demarcació i on es concentra un major volum de professionals sanitaris.