El tancament de la frontera amb el Regne Unit marca el ritme de vacunacions contra la covid-19

Les xarxes s'han omplert de missatges culpant a Salut de la gestió

L'administració de les vacunes contra la covid-19 a la Regió Sanitària de Girona segueix a bon ritme després que de que ahir es van acabar de posar tots els vials disponibles que el Departament de Salut va fer arribar; 500 en total. Tanmateix, les xarxes socials van treure fum després que un usuari va publicar una informació falsa culpant a la conselleria d'una "manca de neveres", generant un "coll d'ampolla" en l'administració de la vacuna, fet que va ser desmentit per Salut després de ser consultat per aquest diari.

L'autor del rumor va demanar la dimissió dels responsables en la planificació després de llençar les seves acusacions sense contrastar, ràpidament rebatudes pel cap de comunicació de Salut, Marc Bataller. Aquest li va assenyalar els problemes logístics que s'han patit els darrers dies i és que les vacunes juntament amb les neveres van quedar atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit.

A banda d'aquest fet també cap sumar-hi un altre impediment, i és que tothom ha de donar el vistiplau per poder ser vacunat i, en el cas de la gent gran a les residències, sovint cal el consentiment de familiars, un fet que encara ho endarrereix més.

Amb tot, els propers dies arribaran més neveres a la regió de Girona malgrat ara no són necessàries. Dit això, la vacuna no requereix ser conservada a -80ºC fins just abans de ser administrada, sinó que poden passar fins a 5 dies després de la descongelació abans que el vial no s'injecta en el receptor.

Ahir Salut va complir amb tot el calendari planificat de vacunacions un dia abans del previst, administrant les dosis a les residències de La Torre de Fontcoberta i Bella Tardor de Banyoles al Pla de l'Estany i al Sociosanitari de Blanes a la Selva. De cares a la setmana vinent es procedirà a les vacunacions de l'Alt Empordà i el Baix Empordà.