La covid-19 deixa Sant Feliu de Guíxols sense el tradicional Primer Bany de l'Any

Els organitzadors el fan virtual per tal de no perdre la tradició

A Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), fa temps que reben l'any nou fent un bany al mar. En les últimes edicions, hi participaven fins a unes 400 persones. El Primer Bany de l'Any l'organitzen el Club Aquàtic Xaloc i el centre excursionista Montclar, en col·laboració amb l'ajuntament. Va començar essent una reunió d'un grup d'amics i, amb el temps, la proposta va anar guanyant més i més adeptes.

Aquest 2021, però, les restriccions per la covid-19 han obligat a suspendre el bany multitudinari. "La situació sanitària no ens deixa altra opció, i hem de vetllar per la salut de tots els participants i voluntaris", expliquen des de l'organització.

"Però volem seguir amb aquesta tradició, tan arrelada a casa nostra, de fer la primer remullada de l'any a Sant Feliu de Guíxols", hi afegeixen. Per això, el centre excursionista i el club aquàtic han reformulat la iniciativa, perquè malgrat el coronavirus, aquest 2021 també pugui fer-se.

#PrimerBanySFG

Tothom qui s'animi i vulgui participar en aquest Primer Bany de l'Any virtual, es pot banyar a qualsevol racó del litoral de Sant Feliu de Guíxols entre avui i el 31 de gener. "Ja sigui a la platja Gran, on ho fèiem tradicionalment, o a la de Sant Pol, per exemple", diu l'organització. Això sí, s'ha de fer una fotografia o un vídeo i l'ha de compartir a xarxes socials amb el hashtag #PrimerBanySFG.

Les millors fotos i vídeos –també es poden enviar per correu electrònic- es compartiran als perfils socials del centre excursionista i el club aquàtic. La imatge més divertida aconseguirà una tovallola; i la més original, una samarreta. A més, entre tots els participants, l'organització sortejarà uns guants i un buff.