Les primeres volves de neu fan acte de presència al Ripollès

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Neucat per avui

La neu ha començat a caure a Ripoll passades les deu del matí en una jornada que Protecció Civil té activada l'alerta del pla Neucat davant la possibilitat de precipitacions a cotes baixes al llarg de tot el dia.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) assenyalen que pot nevar en algunes comarques del prelitoral de Tarragona i Barcelona, comarques de la Catalunya Central i sud de Girona per sobre dels 400 metres.

Les nevades també poden ser intenses al Pirineu sobretot occidental. Les temperatures també seran molt baixes avui i els propers dies, per la qual cosa les carreteres poden estar glaçades. Es recomana limitar la mobilitat avui al matí i no acostar-se a les zones afectades per la neu i el gel.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu nevades durant avui a les comarques de l'Alt Camp, Conca de Barberà, Segarra, Anoia, Bages, Moianès, Osona, Selva, Solsonès, Berguedà, Ripollès, Garrotxa, Vallès Oriental i Occidental. Segons l’SMC, els gruixos de neu podran superar els 5 cm per sobre dels 700 metres a les comarques afectades. La cota de neu es situarà entorn els 600 metres, tot i que localment baixarà fins als 400 metres.