Margarida Turrats, de 89 anys, primera vacunada contra la covid-19 al Ripollès

S'han administrat vacunes a 50 residents i 35 treballadors del centre

El desplegament de la campanya de vacunació contra la covid-19 a la Regió Sanitària de Girona ha arribat aquest dimecres a la comarca del Ripollès. En concret, la primera persona de la comarca a rebre la injecció de Pfizer ha sigut una usuària de la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol. Margarida Turrats Masdeu, de 89 anys, confia que amb l'arribada de les vacunes pugui tornar a veure amb normalitat la seva família.

La segona persona a vacunar-se ha estat la responsable higiènic-sanitari del mateix centre, l'Anna Maldonado, de 42 anys. Les vacunes han arribat cap a les 10 del matí al centre i s'han administrat amb normalitat a 50 residents i 35 treballadors. Un cop passats 21 dies, rebran la segona injecció. Segons informa Salut, la previsió és que en els propers dies es continuï amb la vacunació en altres residències del territori. Aquesta setmana es disposen de 440 dosis i un equip format per tres infermeres i una supervisora ha sigut l'encarregat d'administrar aquestes primeres dosis a la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol. El desplegament d'aquest dimecres és excepcional, en tractar-se de les primeres vacunacions, i habitualment es desplaçaran als centres en grups de dues infermeres.

Per a la priorització de les residències on s'ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no cap cas actiu de coronavirus. Aquesta és la situació de la Residència de Campdevànol, que a més no ha registrat cap contagi en tota la pandèmica. Actualment té 54 residents i 45 treballadors

La comarca del Ripollès és la segona on s'ha administrat la vacuna a la Regió Sanitària de Girona i actualment hi ha vigent el confinament comarcal per tal de contenir els contagis de coronavirus. La primera va ser el Gironès aquest diumenge passat i progressivament la vacuna arribarà a la resta de comarques.

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un "repte logístic", tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s'han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s'encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.