La neu irromprà el primer dia de l'any a cotes baixes en algunes parts de Girona

La Selva serà la comarca més afectada amb gruixos de més de 5 centímetres

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha comunicat avui que el primer dia de l'any entrarà una glopada d'aire fred que es mantindrà durant 48 hores i que pot deixar nevades en cotes baixes, principalment a la comarca de la Selva on es poden acumular més de 5 centímetres a partir dels 700 metres d'alçada.

En la seqüència de mapes de temperatures a 850 hPa s'observa com una massa d'aire fred queda estancada sobre el cor d'Europa i enviarà cap a Catalunya algunes entrades de fred encara més intenses. Del 0 ºC a 850 hPa, aproximadament uns 1.500 metres, d'avui i de demà, es passaran a -3 ºC el primer dia de 2021 i a -7 ºC dissabte, 2 de gener. Un fred de cru hivern en què les màximes a Vielha voltaran els 0 ºC, al pla de Lleida es mouran a l'entorn dels 6 ºC i a la Catalunya Central dels 4 ºC. I les més altes tocaran els 10 ºC només al delta de l'Ebre.

Neu a 500 metres o menys

Coincidint amb l'entrada de l'any nou, de matinada ens travessarà un sistema frontal que durà neu més enllà del Pirineu. A les comarques de l'interior de Girona i la Catalunya Central serà on les nevades poden ser més copioses, sobretot al Lluçanès, Moianès, Ripollès, Osona i totes les zones de muntanya que envolten la plana de Vic.

Nevarà al Montseny, Montserrat i muntanyes de Prades. També pot arribar la neu al Tibidabo, si bé ara per ara serà testimonial. El Meteocat té activat l'avís per neu a les comarques d'Osona, la Selva i el Vallès Oriental, on es poden acumular més de 5 centímetres en alçades de 700 metres.