El nou SIE de Figueres ja ha atès 22 dones víctimes de violència masclista

El Homrani destaca la tasca interdisciplinar d'aquests serveis

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat avui el nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) a l'Alt Empordà, que va entrar en funcionament el mes de novembre i que ja ha atès 22 dones. Aquest recurs, ubicat a Figueres, compta amb un equip de nou professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec.

En aquest sentit, Homrani ha destacat que "els SIE fan una atenció absolutament personalitzada cas per cas". "Les treballadores tenen una mirada interdisciplinar per evitar la revictimització de les dones; és a dir, per evitar que hagin d'explicar 3 o 4 vegades la mateixa situació i no hi ha un màxim de visites", ha afegit.

El SIE de Figueres atèn totes les dones i els seus fills i filles, que ho necessitin, de l'Alt Empordà i la Garrotxa. Entre aquest nou servei i el que ja existeix a Salt ja cobriran la totalitat de la demarcació de Girona.

Des de principis d'any fins ara, el SIE de Salt ha atès 756 dones i 373 fills i filles i el total de Serveis d'Intervenció Especialitzada en violència masclista a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 fills i filles.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d'atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Setze SIE arreu del país

Durant la visita, el conseller també ha explicat que "el SIE de Figueres ens permet completar el mapa de serveis per a la reparació i recuperació per a dones en situació de violència masclista". Actualment hi ha setze SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida i Alt Pirineu.

206 places en serveis residencials

Actualment hi ha 156 places al Serveis Substitutoris de la Llar per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles. A aquestes, s'hi sumen també les 50 places als Serveis d'Atenció i Recuperació, un altre tipus de recurs residencial per a dones en situació de violència masclista.