Dos detinguts per assaltar una casa de Bordils on hi havia una plantació de marihuana

El propietari de la droga va ser després denunciat penalment

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 22 de desembre a Palafrugell (Baix Empordà) dos homes de 18 i 22 anys, de nacionalitat marroquina i uruguaiana i veïns de Calonge i Palamós, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. També van denunciar penalment a la víctima del robatori, de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Bordils, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van succeir el mateix 22 de desembre quan els mossos van tenir coneixement que a la població de Bordils s’hi havia produït un robatori amb violència i intimidació. Tres homes van assaltar una casa i van amenaçar el propietari amb armes blanques, li van robar marihuana i van fugir de lloc dels fets amb un turisme direcció Palafrugell.

Els agents van establir diferents punts de control per localitzar el vehicle que havia fugit. Poc després, en un control d’una patrulla de trànsit a la carretera C-66, els agents van veure el vehicle i li van barrar el pas. De l’interior en van sortir tres homes que van intentar fugir camp a través,  però els mossos en van detenir a dos.

Tot seguit van escorcollar el vehicle on van trobar més d’un quilogram de cabdells de marihuana dins d’un pot de vidre i una xarxa per assecar i també altres objectes tipus brides, navalles, etc. Després de la detenció dels assaltants els agents van adreçar-se a la casa violentada, moment en què van comprovar que a la casa hi havia 83 plantes de marihuana en testos, focus, transformadors, i que la droga localitzada dins del vehicle dels lladres també procedia de la mateixa plantació.

Davant les evidències els mossos també van denunciar penalment el propietari de la casa assaltada per tenir una plantació de marihuana a ple rendiment al seu interior. En total s’hi va trobar les 83 plantes, 1.105 grams de cabdells i 60 grams de substància vegetal. El preu de la droga segons l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents ascendiria a 6.082,55 euros.

Els detinguts van passar el dia 23 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.