Les plaques solars de Ca les Monges a Santa Coloma de Farners permetran estalviar 2.100 euros anuals

Els treballs han costat 17.649 euros

Durant aquests darrers dies han finalitzat les obres de la nova instal·lació solar fotovoltaica a la coberta de l'edifici de Ca les Monges a Santa Coloma de Farners (Selva), que produirà electricitat per a ser consumida en aquest equipament. Aquest fet permetrà abastir la totalitat de l’energia que consumeix l’immoble en hores de llum solar.

La infraestructura consta de 32 panells que generaran una potència màxima d'11,2 kW i una energia elèctrica anual de 14.000 kWh. Aquests números representen un estalvi econòmic de 2.100 euros l’any, i una reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle de 6,7 tones de CO2 anuals.

Els treballs, a càrrec de l'empresa Solar Tradex SL, han tingut un cost total de 17.649,10 euros, 9.000,00 euros dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Girona, dins la campanya 'Del Pla a l'acció', que promou l'eficiència energètica i la reducció de l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle.

Aquesta actuació forma part d’una campanya continuada en aquest sentit, ja que en anys anteriors ja es van posar plaques fotovoltaiques d’autogeneració a l’edifici de l’Ajuntament i de l’Arxiu Comarcal.