El grup Inditex tancarà dues botigues a Salt i dues més a Figueres

La reestructuració començarà l'any vinent i acabarà a l'abril

Fins a 79 botigues en quatre mesos. Aquest és el balanç del procés de reestructuració de la xarxa de botigues d'Inditex a Espanya que durà a terme fins el pròxim mes abril i que inclourà el tancament de quatre botigues a la demarcació de Girona, més concretament segons ha avançat La Vanguardia, dues al centre comercial Espai Gironès de Salt (Gironès) i dues més a Figueres (Alt Empordà), on ja es coneix que una d'elles serà el Bershka.

Després d'arribar a un acord amb UGT i CCOO per garantir la recol·locació de les plantilles afectades, ara es coneix l'impacte del procés. Fins al proper abril, el grup gallec absorbirà 79 establiments, que compta amb una plantilla de 818 empleats, de les seves cadenes Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull & Bear i Stradivarius.

A banda dels establiments gironins, el grup prescindirà d'altres punts de venda situats en vies emblemàtiques de l'Estat, com ara la Gran Via de Madrid o Passeig de Gràcia de Barcelona, però també en localitats secundàries. A més, l'empresa abandonarà un gran nombre de centres comercials, alguns tan destacats com L'illa Diagonal, a Barcelona.

Inditex reduirà així el nombre de locals, però guanyarà en superfície comercial, al concentrar la seva activitat en establiments més grans i preparats per la crescuda en la venda online, que s'ha disparat des del març amb la pandèmia però que encara no arriba a compensar la caiguda de vendes que pateix tota la indústria.