Roses alerta d'un important increment de casos de covid-19 al municipi en els darrers tres dies

Demana extremar les precaucions durant aquestes festes de Nadal

L'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha alertat avui d'un alt creixement en el nombre de contagis positius de covid-19 al municipi. Aquesta situació va motivar que ahir es convoqués una reunió entre els responsables del Departament de Sanitat de Girona i el consistori on es van tractar les dades i la necessitat d’extremar les precaucions a la població, per evitar continuar amb l’actual ritme ascendent de contagis.

Si al llarg de la passada setmana (del 14 al 20 de desembre), el nombre de contagis va ascendir a Roses a un total de 77 casos, a data d’ahir, dimecres 23 de desembre, aquesta xifra ja arribava a 81 nous contagiats en tan sols tres dies, dada que fa preveure que aquesta setmana es podria doblar la xifra de l’anterior.

Els indicadors testifiquen un risc de rebrot a Roses de 1.385 (ahir a tot Catalunya aquest índex era de 349 i s’ha de tenir en compte que a partir de 100 es considera un valor de risc), mentre que l’Rt -la taxa de velocitat contagi que calcula el nombre d’infeccions que pot causar una persona contagiada amb coronavirus-, ha ascendit a Roses fins al 2,29. El percentatge de casos positius resultants de les proves PCR que es realitzen al municipi també són negatius, amb un 10,04%.

Entre els grups d’edat que han presentat un major nombre de contagis aquests dies a Roses es troba la població d’edats compreses entre 12 i 20 anys i 40 i 60 anys.

Davant aquesta alarmant situació, l’Ajuntament de Roses demana a la població que extremi les precaucions i el compliment absolut de les mesures i restriccions marcades per les autoritats sanitàries durant aquests dies de Nadal, evitant al màxim qualsevol interacció social que no sigui estrictament necessària.

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament, Marc Danés, assenyala que "hem de tenir en compte que una persona contagiada avui o demà, molt possiblement no començarà a manifestar símptomes fins als volts de cap d’any o any nou. Aquest fet pot propiciar que al llarg de tots aquests dies, sense saber-ho, estigui contagiant a altres persones del seu entorn o amb qui mantingui algun tipus de contacte. És absolutament necessari que tots els veïns i veïnes de Roses siguem molt conscients i molt responsables davant aquesta difícil situació, i que reduïm al màxim les trobades socials i mantinguem en tot moment les normes de mascareta, distància, higiene i ventilació necessàries per evitar que el nombre de casos segueixi augmentant i ens aboqui a una situació encara més complicada", ha assegurat.