Localitzen un cultiu de prop 1.000 plantes de marihuana en un xalet a Castell d'Aro videovigilat

El responsable de la plantació es troba detingut

La Policia Nacional ha desmantellat un cultiu indoor de marihuana a la Urbanització Mas Nou de Castell d'Aro (Baix Empordà), comissant 934 plantes en diferents estadis de creixement i arrestant una persona com a responsable de la mateixa.

Les investigacions es van iniciar el passat mes de juny, quan funcionaris de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, van rebre una informació sobre que en un xalet de la urbanització Mas Nou, situada a la localitat de Castell-Platja d'Aro, s'estarien registrant activitats susceptibles d'estar relacionades amb el tràfic de substàncies estupefaents.

Després d'establir els dispositius policials corresponents, es va poder comprovar que, efectivament, l'immoble estava sent dedicat a el cultiu de marihuana, així com que l'energia elèctrica necessària per al seu funcionament tindria un origen fraudulent al no estar fiscalitzat pel comptador de la companyia elèctrica.

Els investigadors van constatar al seu torn que la plantació estava permanentment vigilada i disposava de sistemes de videovigilància. A la matinada de l'onze de desembre es va establir al voltant de l'immoble un ampli dispositiu policial que va comptar amb el suport de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro. Un cop efectuada l'entrada a l'immoble i el seu registre, es van localitzar al seu interior i repartits per diferents estances, 934 plantes de marihuana.

Col·laboració ciutadana

La Policia Nacional destaca que per a la localització d'aquest i altres cultius la col·laboració ciutadana ha estat fonamental, aportant als investigadors informacions molt valuoses que, finalment, es tradueixen en el desmantellament de plantacions que ocasionen amb el seu funcionament severs trastorns als ciutadans.