L'alcalde de Ripoll culpa els barcelonins del rebrot i demana ser els primers en vacunar-se a Catalunya

Creu que el tancament és una mesura "massa contundent"

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, demana al Departament de Salut que els veïns del Ripollès i la Cerdanya siguin els primers en vacunar-se a Catalunya. "Reclamo que comencem a vacunar el dia 27. Seria una manera de compensar, d'ajudar-nos a agafar la immunitat abans perquè aquí sempre estem al darrera de tot", lamenta.

Munell ha qualificat la mesura del confinament perimetral de "dràstica" i "massa contundent", i creu que hauria estat millor aplicar mesures "més quirúrgiques i sanitàries". D'altra banda, l'alcalde lamenta que s'hagi permès la mobilitat de l'àrea metropolitana i ara la comarca en pateixi les conseqüències.

La situació al Ripollès és greu des de principis de desembre, quan un brot va afectar l'Hospital de Campdevànol.

Munell destaca la importància que la temporada de Nadal té per les empreses turístiques, especialment ara que feia pocs dies que s'havien obert les pistes d'esquí de Vallter 2000 i la Vall de Núria i es preveia un bon nivell d'ocupació. Es preveia una mitjana d'un 90%. El batlle lamenta que el tancament s'hagi aplicat sense anunciar mesures concretes de compensació.

Davant aquesta situació, ha reclamat que el Departament de Salut vacuni la població del Ripollès i la Cerdanya el pròxim 27 de desembre. Segons diu, això permetria tenir immunitat a la covid-19 abans i "guanyar" aquestes setmanes d'aturada d'activitat pel tancament perimetral. "Som sempre els últims en tenir als serveis", afirma tot dient que encara hi ha municipis de la comarca que no tenen fibra òptica. Es per això que reclama poder ser "els primers" amb la vacunació per compensar-ho.