L'hostaleria del Ripollès denuncia que tenien una ocupació del 90% abans del tancament perimetral

El president del gremi reclama ajudes directes

Indignació i ràbia dels hotelers i restauradors del Ripollès pel tancament perimetral decretat pel Procicat per contenir els contagis de covid-19 a la comarca.

El president de l'Associació d'Hostaleria de la comarca, Fran Barroso, ha lamentat que la decisió s'hagi pres quan falten dos dies per Nadal i en un moment en què hi havia un 90% de reserves de mitjana després de l'obertura de fa una setmana de les pistes d'esquí.

Denuncia que els ha enganxat amb les "neveres plenes" i reclamen ajudes directes davant les "pèrdues milionàries" que tindrà el sector. Unes restriccions que temen que sigui l'"estocada definitiva" per a molts negocis. Recorda que el sector representa el 60% del PIB de la comarca i demana que se'ls tingui en compte.

Des del gremi d'hostaleria del Ripollès han rebut el tancament perimetral com una galleda d'aigua freda. El seu president, Fran Barroso, ha lamentat que la mesura els enganxi amb les "neveres" plenes i amb una bona xifra de reserves per aquests dies de Nadal. De mitjana, calcula que les reserves estaven al 90% de mitjana i destaca que la mesura comportarà "pèrdues milionàries".

Detalla que hi ha empreses de restauració que han omplert les neveres i han fet una inversió molt important per tenir productes de qualitat que tenen sortida aquests dies de festa. És per això que lamenta que la mesura no hagi anat acompanyada d'ajuts directes. Es temen que aquest tancament sigui "l'estocada final" del sector.

Un sector, ha remarcat, que representa el 60% del PIB de la comarca que crea un gruix important d'ocupació. És per això que ha lamentat que la Generalitat no els hagi informat prèviament per intentar buscar una sortida.

Confinament per a tothom

Des del gremi posen en dubte l'efectivitat d'aquestes mesures. Barroso creu que la Generalitat s'ha "acarnissat" amb el sector de l'hostaleria i es pregunta per què no s'ha decidit fer un confinament a tot el territori.

De la seva banda, Josep Arquerons, propietari del restaurant El Molí de Ripoll, lamenta que, un cop més, es torni a criminalitzar el sector de la hostaleria. "Estem farts que sempre rebem els mateixos", assegura. Segons diu, el confinament perimetral arriba en un moment àlgid pel sector i lamenta que els únics ajuts que reben són de l'Ajuntament. "La situació és molt greu i no sé si ens en sortirem", afegeix.