Quim Torra nomenat Fill Adoptiu de Santa Coloma de Farners

Només el PSC s'hi ha oposat

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) ha acordat concedir a Quim Torra i Pla la distinció de Fill Adoptiu de la ciutat. L'acord ha sorgit durant la sessió plenària d'aquest mes desembre, celebrada de forma telemàtica aquest passat dilluns 21 de desembre.

La proposta de nomenament del 131è president de la Generalitat de Catalunya ha rebut 15 vots a favorables dels 17 totals. Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Independents de la Selva i la CUP han votat a favor, mentre que el Partit Socialista ho ha fet en contra. Quan les circumstàncies sanitàries ho permetin, el consistori organitzarà un acte públic per tal de fer entrega del diploma a l'agraciat i de les insígnies que acrediten la distinció.

El reglament municipal d'honors i distincions de l'Ajuntament estableix que la concessió del títol honorífic de Fill Adoptiu podrà atorgar-se a persones que sense haver nascut a la ciutat, hagin destacat de forma extraordinària per qualitats, mèrits personals o per serveis prestats en benefici o honor a Santa Coloma de Farners.

La presidència de la Generalitat de Quim Torra "ha donat a conèixer la ciutat, i ha estat la més alta distinció i responsabilitat que hagi ostentat mai una persona vinculada a la vila", assenyalen del consistori. Com a presiden, expliquen que ha participat en diversos actes que han tingut a la capital de la Selva com a protagonista, com per exemple, l'acte de reparació i homenatge als colomencs sotmesos a consells de guerra i processos judicials durant el franquisme; l'acte d'homenatge i record a Baltasar 'Tasanet' Alsina, el darrer alcalde republicà, commemorant els 80 anys del final de la Guerra Civil; l'obsequi simbòlic d'una ampolla de ratafia colomenca Corriols a l'actual president del Govern espanyol, Pedro Sánchez; el seu posicionament a favor d'un replantejament de la línia de molt alta tensió (MAT); la recepció del Premi La Falç, atorgat per la revista local 'Ressò'; així com la seva assistència o participació en diversos actes culturals i festius celebrats a la ciutat.

Quim Torra i Pla és descendent d'una nissaga familiar que, per part de pare, es troba documentada a Santa Coloma de Farners des dels inicis del segle XVIII, segons consta en el fons patrimonial que la família va dipositar a l'Arxiu Comarcal de la Selva fa uns anys.

Nascut a Blanes l'any 1962, Torra es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1985, i va exercir d'advocat i directiu de l'empresa d'assegurances Winterthur. Des del 14 de maig de 2018 fins al 28 de setembre de 2020, va ostentar el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya.