Un brot en una residència de Banyoles afecta 42 persones, 29 de les quals residents, i deixa sis morts

Tots els que han mort presentaven patologies prèvies i la resta té símptomes lleus

Un brot de coronavirus a la residència La Solana de Banyoles afecta 42 persones, 29 residents i 13 treballadors, i deixa sis morts, tots amb patologies prèvies. També hi ha hagut dos ingressos hospitalaris i la resta d'afectats presenta simptomatologia lleu.

Durant aquest el cap de setmana, el Departament de Salut hi ha dut a terme proves de control i està pendent dels resultats. El brot, que ha avançat el Diari de Girona, es va declarar a principis de desembre i immediatament es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb les mesures de prevenció i contenció del virus.

Des que es va detectar, els casos han afectat la segona planta, mentre que a la primera i a la planta baixa no n'hi ha hagut. La residència s'ha sectoritzat i s'han aïllat els residents.

El brot ha afectat 29 dels 72 residents que hi havia i 13 dels 40 treballadors de la plantilla. Des del Salut s'està fent seguiment de la situació i de les mesures de control, amb visites de professionals de Salut Pública i revisió de circuïts, EPI i sectorització, juntament amb la direcció del centre.

La situació clínica dels residents s'està vigilant diàriament per part dels professionals sanitaris de la pròpia residència i per l'equip d'Atenció Primària de Banyoles.