La Policia Local de Lloret de Mar interposa 2.821 denúncies per infringir les restriccions des del març

L'Ajuntament va demanar a la Generalitat la competència sancionadora i ha començat a tramitar-les

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha començat a tramitar aquest mes de desembre les 2.821 infraccions denunciades per la Policia Local del municipi des de la declaració del primer estat d'alarma, el 14 de març.

El ple del mes d'octubre va aprovar per unanimitat sol•licitar a la Generalitat la delegació de la competència sancionadora en matèria d'infraccions lleus del Decret llei, en el qual s'estableix el règim sancionador específic per incompliment de les mesures contra la pandèmia. L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, diu que en base a aquesta delegació, l'Ajuntament ha començat la tramitació de tots els expedients sancionadors relatius a aquestes infraccions.

Entre les més habituals, hi ha les d'estar a la via pública sense causa justificada; no dur mascareta o dur-la mal posada; el consum de begudes a la via pública, saltar-se el toc de queda o el confinament municipal.

Pel que fa als establiments, les principals infraccions han estat incomplir els horaris, la presència de persones a l'interior dels locals fora de l'horari permès o no complir la distància de seguretat entre taules a la terrassa.