La plataforma gironina Amazcat acorda amb l'ABCcat potenciar la digitalització del comerç de proximitat català

Cada comerç s'hi pot configurar una botiga online

Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (ABCcat) i Amazcat.cat, una empresa amb seu a Girona, han arribat a un acord de col·laboració que ajudarà a potenciar la digitalització del comerç de proximitat català. L'acord és extensiu a ACIECAT, entitat que també forma part de Catalunya Comerç, la marca pròpia que els identifica.

Durant aquests anys l'ABCcat ha posat a disposició del comerciant associat les innovacions i elements imprescindibles per a la necessària adequació del sector comercial a les tendències actuals i, és per aquest motiu que han arribat a un acord de conveni de col·laboració amb la plataforma Amazcat per la digitalització del comerç de proximitat.

Amazcat posa a disposició la seva plataforma perquè cada comerç es pugui configurar una botiga en línia o bé una web de serveis sense cap cost a l'hora de crear-la i que aquesta web o botiga en línia estarà penjada al mercat en línia d'Amazcat.

Aquest conveni sorgeix de la necessitat de crear una eina en línia amb l'objectiu de fomentar i reivindicar la producció i el consum de proximitat, promovent la compra digital de productes, fets, fabricats o venuts a Catalunya, i que oferirà a tots els productors, botiguers i serveis que ho desitgin, poder digitalitzar el seu negoci.

Amazcat és una plataforma que vendrà productes i serveis dels comerços i productors de Catalunya i que proporciona una botiga en línia sense càrrec a tots els comerços perquè entrin en el món digital. A més a més, Amazcat farà una web sense càrrec a totes les empreses que vulguin oferir els seus serveis a través de la plataforma.

Aquesta eina és un marketplace de proximitat on vendre els productes o serveis al públic en general i que s'encarrega del domini, l'allotjament web, el manteniment de la pàgina, incorpora el servei logístic i passarel·la de pagament, entre altres avantatges.

La plataforma ho posa fàcil, el botiguer, l'empresa o el productor només s'ha d'encarregar de pujar els productes seguint els paràmetres que es donen i tindran un assessor que l'acompanyarà en el procés, el qual validarà la pujada del producte i ho traduirà a altres idiomes.

La dispersió de plataformes i espais de venda digitals ens fa dèbils davant les multinacionals, és per aquest motiu que Amazcat i l'Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (Catalunya Comerç) vol aglutinar la màxima força possible oferint una alternativa de venda digital pels comerços catalans, fomentant i reivindicant d'aquesta manera la producció i el consum de proximitat.