El govern estudia tancar la restauració entre àpats i tornar al confinament municipal

Les mesures es podrien anunciar avui al llarg del dia

El govern de la Generalitat estudia noves restriccions que es poden anunciar al llarg d'avui per aplicar-se a partir d'aquest mateix cap de setmana.

Aquestes noves mesures del pla de flexibilització entrarien dins l'anunci que va fer ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, quan va anunciar que caldria fer un pas enrere "sí o sí". Segons ha pogut saber aquest diari en la reunió del Procicat es plantejarà la possibilitat que els bars i restaurants limitin la seva obertura a les hores dels àpats, poden atendre clients per franges durant l'hora d'esmorzar, dinar i sopar.

Pel que fa a la mobilitat es pretén no avançar cap al confinament comarcal de cap de setmana que entraria en vigor a les sis de la matinada de demà per deixar-lo en municipal com fins ara.

Es desconeix encara si les mesures del pla de Nadal que feien referència a allargar el toc de queda fins a la 1:30h i ampliar els grups bombolla fins a les 10 persones quedaran també modificats.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha avançat en una entrevista a Catalunya Ràdio que "al llarg del dia d'avui o demà al matí com a tard" s'anunciaran les noves mesures restrictives per fer front a l'empitjorament de la covid-19.

Així mateix ha apel·lat a la "responsabilitat individual" de la ciutadania, una mesura que, segons ha dit, no es pot escriure al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). I ha afegit que el Govern no està traslladant la responsabilitat als ciutadans perquè l'executiu està actuant en molts àmbits.

Indicadors negatius

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat avui que les darreres hores han mort 4 pacients per coronavirus, el que representa un acumulat de defuncions a la regió sanitària de Girona de 1.233 en total.

Pel que fa al nombre de casos hi ha un total de 39.485 contagis, 350 més que ahir. Pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) se situa en 1,16 i creix una dècima mentre que la mitjana a Catalunya se situa en 1,34 i creix dotze centèsimes.

L'índex de rebrot (iEPG) se situa en un valor de 362 sobre 100, superant així el risc alt. Ahir l'índex es trobava en 297, ha crescut 65 punts. Aquesta xifra encara és superior a la mitjana de Catalunya que avui se situa en 274 punts.

Finalment, hi ha 212 persones hospitalitzades (3 més que ahir) a la regió de Girona de les quals 345 es troben en estat greu* (els mateixos que ahir).

*Les dades d'ingressats a l'UCI reporten la informació de llits de crítics de centres del Sistema Sanitari Públic de Catalunya (SISCAT) i també dels centres privats a tot Catalunya.