Lloret de Mar preveu recuperar la ''normalitat'' del sector turístic a finals de 2021

L'ajuntament destinarà 250.000 euros a ajudes per als allotjaments turístics

Lloret de Mar (Selva) preveu registrar un 75% de l'activitat del 2019 a partir de la primavera de l'any que ve. Durant l'última trobada virtual que el Club d'Economia de Lloret ha organitzat enguany, l'alcalde Jaume Dulsat s'ha mostrat optimista i ha afirmat que el 2021 "serà l'any de la recuperació" i que preveuen que el 2022 es puguin tornar a les xifres d'abans de la pandèmia.

Segons l'alcalde, mercats cabdals per Lloret de Mar com el britànic ja s'estan reactivant i els turistes centreeuropeus tenen intenció de tornar al municipi de seguida que les lleis ho permetin. En el transcurs del col·loqui, Dulsat ha anunciat noves ajudes per al sector, com una injecció de 250.000 euros als allotjaments turístics, en els quals també s'inclouran els habitatges d'ús turístic. Aquestes subvencions, que se signaran aquesta mateixa setmana, tenen la voluntat de promoure l'ocupació i la generació de llocs de treball.

Durant la intervenció, Dulsat ha presentat algunes de les principals accions que el consistori desenvoluparà al llarg de l'any vinent, amb un pressupost de 74 milions d'euros que s'invertiran especialment en fer millores a les vies públiques i també al Pla d'ordenació urbanística municipal. En relació al al Pla de reconversió turística, l'alcalde ha assenyalat com a principals eixos la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la intel·ligència turística,

"No només hem de treballar per atreure nous turistes, també hem de cuidar els que ja tenim a la destinació, amb propostes com el Lloret Outdoor Summer Festival, la dinamització de platges, les visites guiades o el Lloret Summer Nature", ha dit Dulsat. En aquest sentit, el ponent ha afirmat que l'ajuntament ha continuat fent accions i creant contingut de qualitat per oferir una bona experiència a les persones que han escollit aquesta destinació malgrat la crisi sanitària.

Responent a preguntes de Josep Puigbó, periodista i conductor de l'acte, sobre les modificacions que la covid-19 ha obligat a fer, Dulsat ha explicat que molts dels actes i grans esdeveniments previstos no s'han cancel·lat sinó ajornat i que esperen que aquest 2021 es puguin recuperar fites importants com el Congrés Mundial de Turisme Esportiu: "A Lloret de Mar som resilients i estic convençut que sabrem adaptar-nos i recuperar-nos, com ho hem fet sempre".