289 empreses de Figueres reclamen l'ajuda directa a l'Ajuntament pel tancament del seu negoci en la segona onada

S'han destinat un total de 202.500 euros

Fins a 289 empreses de Figueres (Alt Empordà) han sol·licitud l'ajuda directa de 500 euros degut al tancament sofert per les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya en la prevenció de contagis de la covid-19.

D'aquestes demandes, 196 són correctes i 72 es troben en situació de requeriment. Això suma un import total de 98.000 euros . Les ajudes d’urgència anaven dirigides a establiments de restauració com bars i restaurants, locals d’oci, centres d’estètica i empreses organitzadores d’esdeveniments. 

Per altra banda, pel que fa als ajuts directes de l’Ajuntament de Figueres per a gimnasos i els centres i estudis de dansa, ioga, pilates, arts marcials i activitats similars de Figueres, s’han presentat un total de 31 sol·licituds, 10 de les quals per a gimnasos i 21 per a la resta de centres. S’hi ha destinat un total de 40.000 euros.  

Pel que fa a la resta d’ajudes per a la implementació de mesures estructurals per garantir la seguretat i higiene en els locals comercials i de restauració de la ciutat, s’han presentat un total de 133 sol·licituds, de les quals se n’han concedit 127. S’hi ha destinat un total de 64.500 euros.

El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, va anunciar al ple d’aquest dilluns l’estat de les diferents sol·licituds i fa una valoració molt positiva de poder complementar els diferents ajuts de les altres administracions per garantir el futur econòmic de la ciutat afectats per les restriccions de la pandèmia.