L'Estat reorganitza i trasllada diversos serveis a Girona

L'edifici de Jaume I que acollia la seu d'Hisenda i l'antic Govern Civil, llocs on el govern espanyol resitua serveis

D'ençà que Hisenda es va traslladar a la nova seu de Sant Narcís, l'Estat va començar a remodelar l'antic edifici de Jaume I que havia acollit aquests serveis. Ara, les obres de remodelació ja han acabat, i això permet a la Subdelegació traslladar-hi diferents serveis que hi havia disseminats per la ciutat i que ocupaven locals de lloguer.

A l'edifici de Jaume I hi treballaran mes de 100 empleats de l'administració estatal. Tot i que molts serveis es traslladin fins a aquest punt cèntric de la ciutat, també n'hi haurà d'altres que es reubicaran en altres llocs, com ara l'antic Govern Civil.

Alguns dels serveis que es mouen de lloc a Girona són la Delegació d'Economia i Hisenda (cadastre, intervenció i secretaria general), Costes, la Unitat de Carreteres i la Inspecció de Telecomunicacions. Tots aquests aniran a parar a Jaume I, on també es preveu que s'hi instal·li el servei territorial de MUFACE (la mútua dels funcionaris de l'Estat).

D'altra banda, la Inspecció de Treball i Seguretat Social s'ha traslladat al carrer Migdia, on comparteix espai (i despeses) amb la de la Generalitat. Per últim, a principis de l'any vinent, l'Estat traslladarà el servei d'expedició de targetes d'estrangeria que actualment hi ha a l'avinguda Santa Eugènia fins a l'antic Govern Civil.

El subdelegat a Girona, Carles Jaume, destaca que "aquests canvis s'emmarquen dins la política d'austeritat i control de la despesa" i calcula que, anualment, s'estalviaran fins a 450.000 euros en lloguers de locals i espais. A més, Jaume també indica que el trasllat d'aquests serveis a Jaume I -un punt cèntric de la ciutat- permetrà "acostar-los i aproximar-los al ciutadà".