Detinguts dos lladres francesos per la mort de l'home trobat a Pont de Molins

La víctima hauria estat objecte d'un atracament a casa seva

El cadàver de la víctima, un veí d'Arzens de 46 anys, va aparèixer el 3 de setembre en un camí de terra a tocar l'N-II a l'alçada de Pont de Molins. Des d'un inici, els investigadors no van descartar la hipòtesi que l'indret on van trobar el cos no fos l'escenari del crim, sinó que l'haguessin mort a un altre lloc i el traslladessin en cotxe fins al camí.

Ara, aquesta hipòtesi pren més força després que dijous passat la policia francesa va detenir dos homes per haver assaltat el domicili de la víctima. Es tracta d'un sense sostre a qui la víctima tenia allotjat des de feia diversos dies, Salim, i el seu còmplice, Steeve. La policia també busca un tercer home que podria estar implicat en el cas.

Segons mitjans francesos, Salim i Steeve ja estan condemnats en judici ràpid a fins a 3 anys de presó pel robatori, un delicte que han admès. Les proves contra ells eren concloents, els van enxampar amb diversos objectes que pertanyien a la víctima com ara les claus de la casa, els cotxes, objectes de decoració o aparells de tecnologia punta que la víctima tenia a casa.

La justícia encara no els ha interrogat sobre el crim, entre d'altres motius perquè encara falta esclarir el lloc del crim. Si fos en territori francès, l'hauria de jutjar un tribunal d'allà, mentre que si el van matar a l'Alt Empordà, la competència és de la justícia d'aquí. L'autòpsia serà determinant per abocar llum sobre el cas.

Tot i això, hi ha diversos indicis que situen els dos sospitosos en territori gironí. Segons el diari L'Indépendant, un dels cotxes de la víctima va creuar la frontera de matinada i, poca estona estona després, va fer el camí de tornada a França. A dins, hi anaven dues persones i una d'elles duia el braç enguixat. Precisament Salim -un multireincident que acumula 40 condemnes- es va fracturar el canell i porta guix. A més, també hi ha una trucada que, segons els investigadors, Salim va fer dilluns cap a les 5 de la matinada des de territori català. Ell ha negat que fos el seu telèfon.

Acollit a casa

La víctima, de 46 anys, era educador especial, estava divorciat i tenia dos fills. Segons indiquen els mitjans francesos, era habitual que acollís a casa seva persones necessitades. De fet, feia una dies que Salim vivia amb ell.

El 2 de setembre a la nit, l'home hauria organitzat una festa a casa seva amb diversos convidats, entre els quals els dos sospitosos. Segons el testimoni d'una veïna recollit pel Paris Match, ja de matinada el va sentir cridar amb desesperació "Jo els convido i ells em roben". Altres mitjans que també han recollit el crim són L'Independant i Midi Libre.