Les ADF's de l'Empordà, sense diners

L'entitat ha organitzat una rifa de Nadal per recollir fons

Cervera ha explicat que actualment pateixen un problema de "manca de liquiditat" però que esperen arreglar-ho properament. "El fet és que anteriorment comptàvem amb unes ajudes i, enguany, hem fet la despesa a causa dels incendis que hem tingut a la comarca i no sabem quan rebrem els diners", ha assenyalat. L'Associació d'ADF de l'Alt Empordà aplega 24 municipis, deu ADF i cobreix més de 50.000 hectàrees.

Segons l'associació, normalment el Govern lliurava la bestreta abans de començar la campanya forestal però enguany, a causa de les dificultats econòmiques, el sector no ha rebut aquestes ajudes. Segons l'entitat, no és una situació excepcional perquè anteriorment ja havien patit retards.

Els efectius de l'Agrupació de Defensa Forestal de la comarca recorden que són voluntaris i que les ajudes de les administracions, tant de la Generalitat com de les diputacions, són la seva "única" via de finançament. Aquesta manca de liquiditat és una situació que pateixen totes les ADF de Catalunya però, en el cas de la comarca de l'Empordà, la situació s'ha vist agreujada a causa del gran incendi del passat mes de juliol que va causar despeses extra en combustible, avaries, tractors o material utilitzat.

En alguns casos, els ADF de l'Empordà hagin hagut d'avançar els diners, posar-los de la seva pròpia butxaca o aplaçar pagaments. "És una situació complicada però esperem recuperar-los aviat", ha destacat Cervera. No obstant això, l'associació no vol caure en un discurs pessimista, i ja han posat fil a l'agulla per solucionar aquesta problemàtica.

De moment, ja han organitzat una rifa de Nadal per recollir fons, han venut diversos objectes com braçalets - amb els quals ja han aconseguit uns 1.500 euros-, han realitzat actes solidaris i ja compten amb tres donacions - d'uns 200 euros- que tres ciutadans han lliurat voluntàriament. A més, també han recorregut a la col·laboració ciutadana a través de la publicació d'un número de compte corrent per poder sufragar les despeses actuals.