Benny Golson inaugura el 12è Festival de Jazz de Girona

El músic, acompanyat del seu quartet, ha interpretat diverses peces del seu propi repertori i obres arranjades

Una de les llegendes del jazz ha estat el primer músic en trepitjar els escenaris de la 12a edició del Festival de Jazz de Girona. Golson ha interpretat cançons com 'Along came Betty', 'Are you real', 'Whisper not' o 'Your own street', entre d'altres. Aquest artista, durant més de seixanta anys de trajectòria, ha compartit estudi i escenari amb figures de la talla de Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Art Blakey o Clifford Brown.

Com a compositor, Golson ha signat fins a vuit 'standards' de jazz i com ha arranjador, ha estat sol·licitat per mestre de l'alçada de Miles Davis o Ella Fitzgerald. Per aquest motiu, el saxofonista ha ofert un repertori on ha integrat peces seves i d'altres obres adaptades.

L'artista ha estat acompanyat pel seu quartet amb piano, baix i bateria i ha encisat als 200 espectadors que s'han agrupat a l'Auditori de Girona. Des d'aquest diumenge i durant tres setmanes, els sons de jazz menys comercial tornaran a impregnar la ciutat amb artistes de prestigi com el bateria Jeff Ballard i grups com Cookin' Monk o Duot. I és que fins i tot el propi saxofonista, Benny Golson, ha explicat que si hi hagués més jazz a la vida dels ciutadans "hi haurien menys guerres perquè tothom seria més feliç".

Tot i la reducció del pressupost a la meitat, el festival ha volgut mantenir la seva essència amb el 60% dels espectacles gratuïts. El director del certamen, Francesc Ubanell ha ressaltat que tot i la disminució "el festival ha volgut mantenir la qualitat, aportant noves visions d'arreu del món, nous grups poc coneguts i, sobretot, la gratuïtat dels espectacles", ha assegurat Ubanell. El director ha ressaltat que esperen superar el 85% d'ocupació que van aconseguir durant l'edició passada.