La CUP engega una campanya d'informació i denúncia contra les retallades sanitàries

Una vintena de persones s'han agrupat davant de l'Hospital Comarcal de Blanes per criticar la mala gestió del Consorci Sanitari Maresme-Selva

La campanya, impulsada des de la CUP, vol denunciar - mitjançant jornades informatives, xerrades i mobilitzacions- la "mala" situació en què es troba la sanitat pública catalana i, sobretot, les males polítiques efectuades pel Consorci Sanitari Maresme-Selva (CSMS). Segons l'organització, en poc temps s'han vist "reduïts" els serveis i prestacions sanitàries a la comarca i s'han vist afectades les condicions laborals dels seus treballadors.

L'entitat denúncia que les principals causes d'aquest "precari" estat del sector sanitari són les retallades, la corrupció i la mala gestió. "Es tanquen CAP a molts municipis, fan tancar sales d'operacions a les tardes, cada cop hi ha menys llits, es reunifiquen els serveis com els de ginecologia menor, s'exterioritzen d'altres serveis o es fa pagar cinc euros per passar una nit a una cadira reclinable", ha denunciat una de les membres de la CUP, Núria Llorenç.

D'altra banda, la CUP també critica la gestió i els diversos "casos de corrupció" que s'han produït al consell rector del CSMS i que s'han publicat al setmanari 'Cafè amb Llet' o el diari 'El País'. Per aquest motiu, la CUP han fet una crida a tota la ciutadania per assistir a la concentració en suport, el proper 27 de setembre - a dos quarts de deu del matí- a la Ciutat de Justícia de l'Hospitalet de Llobregat tot coincidint amb la primera sessió del judici de la demanda interposada contra aquest setmanari per Josep Maria Via en defensa del seu dret d'honor.

"Totes aquests polítiques responen a una estratègia premeditada amb què es pretén deteriorar els recursos públics i donar arguments a la privatització com a única mesura del manteniment del sistema sanitari", han denunciat des de la CUP.