Coneix els primers grups confirmats pel festival Strenes 2021 de Girona

Es recupera l'escenari de les escales de la Catedral

El festival Strenes ha fet públic aquest dimarts 11 dels 25 artistes que formaran part de la programació de la 8a edició del certamen. Un dels últims concerts en acústic d'Amaral, l'estrena del nou EP de La Casa Azul, la presentació del nou disc d'Oques Grasses, l'espectacle 'Teràpia col·lectiva' de Buhos i les actuacions dels Stay Homas, Ferran Palau, Joan Miquel Oliver, Clara Peya, Judit Neddermann, Andrea Motis i Ginestà conformen un cartell que s'anirà completant les properes setmanes.

Sota el lema 'La creació no es pot ni restringir ni confinar', el festival recupera l’escenari de les escales de la Catedral i programa també concerts a espais com l’Auditori, el Teatre Municipal, l’auditori de La Mercè o la sala La Mirona.

Els concerts es faran amb les restriccions d’aforament corresponents i les mesures de seguretat vigents quan s'hagin de celebrar els espectacles. Inicialment, es posaran a la venda entrades per al 50% del públic i s’ampliarà al 70% en cas que la llei permeti augmentar-ne els assistents. Les localitats es posen a la venda aquest dimarts a partir de les 20 h al web del festival.

La programació del festival

El 26 de març, Judit Nedderman presentarà oficialment al festival el seu nou projecte discogràfic a l'Auditori de Girona, un mes després que es publiqui i sota l'apadrinament d’Alejandro Sanz. Un dia més tard, Buhos estrenarà a les Comarques gironines el nou espectacle 'Teràpia col·lectiva' a l'Auditori de Girona.

Andrea Motis i el seu nou 'A Swingin Story' serà la protagonista del divendres 2 d'abril a l'Auditori de Girona, un disc que interpretarà al capdavant del seu quintet amb el cantant Randy Greer.

El 9 d'abril, Joan Miquel Oliver estrenarà el nou espectacle a Girona, al Teatre Municipal. L'endemà, 10 d'abril, serà el torn de Ferran Palau, que estrenarà el nou projecte discogràfic 'Parc' a l'Auditori de la capital gironina.

L'artista Clara Peya presentarà el nou disc el 16 abril Teatre Municipal de Girona. Es tracta de 'Perifèri,', l’onzè de la seva carrera. Stay Homas arribarà a l'escenari de l'Strenes per presentar el nou disc 'Agua' a la demarcació l'endemà, 17 d'abril a l'Auditori de Girona, en un doble concert a les 18:30 h i les 22:00 h. El mateix dia, però al Teatre Municipal, Ginestà actuarà a la secció El que vindrà.

Amaral actuarà el 30 d'abril a les escales de la Catedral en una actuació en què tocaran alguns dels seus grans èxits i cançons noves que estan preparant.

Finalment, Guille Milkyway i la seva Casa Azul actuaran l'1 de maig a les escales de la Catedral per fer ressonar per primera vegada algunes de les noves cançons que publicaran pròximament. L'endemà serà el torn dels osonencs Oques Grasses que, després de passar tot el 2020 sense actuar, tornaran als escenaris amb un nou disc sota del braç.