Salut farà un altre cribratge intensiu a Banyoles degut a l'elevat nombre de contagis dels últims dies

S'han detectat 66 positius al llarg de la setmana passada

Segons informa el Departament de Salut, han decidit tornar a convocar un cribratge a Banyoles (Pla de l'Estany) per l'alta incidència que encara hi ha actualment al municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 510,09 i han detectat 64 casos positius. Un 10,71% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 553,14 i es van detectar 66 positius.

Aquest serà el tercer de la demarcació perquè aquest dilluns ha començat el de la Bisbal d'Empordà i dimarts està previst que comenci el de Ripoll.

Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) a Banyoles es faran durant dos dies, el 17 i 18 de desembre, al pavelló de la Draga. Dijous, amb un horari d'una de la tarda a set del vespre i divendres de deu a dues i de tres a set.

Banyoles va ser el primer municipi, juntament amb Olot, en acollir els primers cribratges intensius a la regió sanitària de Girona, que es van organitzar entre el 25 i el 27 de novembre. A la capital del Pla de l’Estany hi van participar 1.884 persones i es van detectar nou positius.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

El cribratge l'organitzen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Banyoles, que col·labora en la logística i la difusió local, l'Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d'atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).