Salt és la ciutat de Catalunya de menys de 60.000 habitants que menys residus genera

L'Agència de Residus de Catalunya li ha entregat avui el guardó

Salt (Gironès) és una de les ciutats de Catalunya d'entre 15.000 i 60.000 habitants que genera menys residus municipals, concretament 369,45 kg/habitant i any segons ha assegurat avui l’Agència de Residus de Catalunya.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha agraït el guardó afirmant que “és tota una satisfacció ser protagonista d’un reconeixement d’aquest tipus vinculat a la recollida de residus i al desplegament de sistemes per augmentar el percentatge de recollida selectiva”.

“Des de Salt, a partir del nou servei de recollida de residus, neteja viària i deixalleria municipal que vam posar en marxa l’any 2018, vam iniciar tota una sèrie d’accions per millorar el servei, ser més eficients i augmentar el percentatge de reciclatge de tots els saltencs i saltenques”, ha afegit Viñas.

Aquestes accions ja han començat a donar els seus fruits i han permès que, en només un any, a Salt s’incrementi el reciclatge en un 33% i que es redueixi en deu punts el percentatge que suposa el rebuig respecte a la resta de fraccions. En xifres concretes, de 7,8 a 6,7 tones.

“Som conscients que tenim molt camí per recórrer però aquestes xifres ens demostren que estem treballant en la bona direcció i seguint els objectius que marca la Unió Europea en matèria de residus municipals i reciclatge”, ha explicat l’alcalde de Salt.