Inicien el procés participatiu per decidir com serà la nova plaça de la Pau de Banyoles

L'urbanització d'aquest espai està inclòs dins del Pla de Barris de la Generalitat

Una de les actuacions incloses dins el Pla de Barris de la Farga és la urbanització de la plaça de la Pau. Aquesta plaça constitueix l’únic espai públic del barri, i per tant els seus usos s’han de repartir entre les diverses franges d’edat i interessos de tots els veïns del barri, és doncs per aquest motiu, que s’ha decidit iniciar un procés participatiu per tal que siguin les mateixes persones que en fan ús diàriament que puguin incidir en el futur d’aquesta plaça.

Després de fer dues sessions informatives, una amb joves i l’altre amb veïns i entitats, aquest dissabte es va iniciar un taller participatiu per recollir les propostes. Posteriorment els serveis tècnics faran la valoració tècnica i pressupostària i està prevista una sessió de retorn als veïns a finals de març. Es preveu que el projecte estigui acabat i a punt d’aprovació per part del ple de l’Ajuntament el mes de juny d’enguany.

Paral·lelament al procés engegat amb els joves i adults, també s’ha intentat buscar la implicació dels més petits. Aquests han elaborat una maqueta de la plaça tal i com els hi agradaria que fos una vegada finalitzades les obres d’urbanització.
 
El regidor de Barris, Miquel Vilanova, ha explicat que 'la plaça de la Pau és el rovell de l’ou de la Farga, volem que la seva reforma plasmi les necessitats i mancances que els veïns ens transmetin'.