El nou cribratge als pacients del Palamós Gent Gran detecta 20 nous positius de covid-19

En aquests moments, el centre té 49 pacients i 24 professionals amb coronavirus

El nou cribratge als pacients del Palamós Gent Gran arran del brot de coronavirus al centre detecta 20 nous positius de covid-19. Els tests es van repetir el 3 de desembre i l'endemà es van descobrir els nous positius, que ja s'han notificat a les famílies.

En aquests moments, el centre suma un total de 49 pacients i 24 professionals positius. Està previst que aquesta setmana es repeteixin les proves PCR a tot l'equip que treballa al centre. En un comunicat a les xarxes, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) -que gestionen l'equipament- recorden que s'han suspès les visites i l'activitat al centre de dia, a l'hospital de dia i les consultes externes.

També que s'està treballant estretament amb les autoritats sanitàries i que s'estan complint tots els protocols assistencials per a la cura i el benestar dels afectats.

El brot al centre es va detectar a finals de novembre quan quinze professionals van donar positiu per covid-19. Arran d'això, es van fer proves a tots els residents i usuaris i es van detectar 32 positius més. La setmana passada el brot afectava ja un total de 53 persones, 33 de les quals usuaris i 20 professionals. En total, sumant els casos previs al brot, el centre tenia fa una setmana 63 persones infectades (43 pacients i 20 professionals). Aquest dilluns, el total de casos s'enfilava fins als 73 (49 pacients i 24 professionals).